Currently Reading
 • Furies: War in Europe, 1450-1700
  Furies: War in Europe, 1450-1700
  by Lauro Martines
 • The Penguin Book of Modern British Short Stories
  The Penguin Book of Modern British Short Stories
  by Malcolm Bradbury
 • Butterfly Economics A New General Theory: A New General Theory of Social and Economic Behavior
  Butterfly Economics A New General Theory: A New General Theory of Social and Economic Behavior
  by Ormerod
The Conversation

Hull Igennem - En dansker tager til Esbjerg i England


Thursday
Dec022010

Sneet inde

Dommedag nu, skolen lukket og folk er begyndt at hamstre brød

Tuesday
Nov302010

Jul i Hull

Glædelig (næsten) første December ... Vi ses snart i Dk. Jeg lægger ud med en julefrokost som sikkert bliver legendarisk ...;)

Sunday
Oct242010

London (og hjem igen)

Jeg fik endelig taget mig sammen til at tage en tur til London og besøge mine kollegaer i Variant Perception og fik besøgt (og arbejdet i) deres kontorer. Jeg har vedhæftet et par billeder nedenfor så man kan se hvor fancy det ser ud med alle de skærme og hvad der ellers hører til for en moderne hedge fund/research forretning.

 

Der blev heldigvis også tid til andet end arbejde og London er jo en dejlig by som har stort set alt hvad man kunne få lyst til at spise, drikke, eller og prøve. Jeg boede hos min kollega Jonathan Tepper som bor i East End (hvilket i øvrigt et blevet et meget hipt og moderne kvarter, lidt á la Vesterbro og Kødbyen i CPH) så det var endda også relativ økonomisk. Togturen ned fra Hull og tilbage igen er nok den bedste måde at rejse derned på selvom man helst skal bestille i god tid for at få de bedste priser.

Derudover stod den ellers på arbejde, et par møder og endog et par øl og cocktails på diverse beværtninger rundt omkring i London. Jeg tager helt sikkert derned igen før jul.

Til sidst vil jeg også lige bemærke at københavnere virkelig skal være glad for deres metro idet Tuben i London er temmelig håbløs i sammenligning. Langsom, ulogisk og ekstremt overfyldt om morgen. I øvrigt er det billigere at tage en taxa hvis man er 2+ personer. Så ved i det hvis i skal til London i den nærmeste fremtid ...

Friday
Oct152010

Det 8 Vidunder (eller noget)

Så fik jeg den endelig hjem og to uger før første værkstedsbesøg er da heller ikke så dårligt når det nu skal være.

 

For dem der ikke er kendere er der tale om en VW Golf fra 1998 med 1.6 liters motor med 165.000 km på tælleren. På papiret yder den 101 heste men jeg ved ikke om de alle stadig er i stalden endnu så lad os sige 100 bare for at være sikker. Den har 5 fremadgående udvekslinger, tre pedaler og så selvfølgelig rattet i den forkerte side. Udstyrslisten omfatter ellers følgende;

 • Midterarmlæn for og bag
 • Kopholder for og bag
 • Elruder for og bag.
 • CD afspiller med en masse features OG fjernbetjening (efter sælgers udsagn er den 160 pund værd, men jeg er skeptisk!)
 • Soltag med gennemsigtigt loftvindue (som virker!!)
 • Lyse veloursæder med sidestøtte.
 • Og ... mint luftfrisker!

Ændringer som bliver foretaget efter billedet er tilføjelsen af 4 stk hjulkapsler (i alu trim; det er så smukt!).

Hvad angår det ovennævnte værkstedsbesøg skal den på briksen på torsdag idet det skramler noget i styrtøjet foran (især når man svinger til venstre). Jeg kørte den ned til forhandleren og han tog en tur i den og kunne høre det med det samme, så han bookede den ind på deres værksted. Bremser og alt andet er dog i orden ifølge værkføren.

Derudover kører den meget fint. Jeg har været en tur til Leeds og tilbage (omkring 100 km) og det gik i fin form. Der er ingen mislyde fra motoren eller gearkasse som begge går meget fint. Hvad angår styrtøj/affjedring generelt kan jeg nu forstå hvor Jeremy Clarkson ofte er så utilfreds med tyske biler fordi han opfatter dem som ukomfortable. Således er Golfen sat meget(!) hårdt op til de engelske veje som har flere huller og ujævnheder end en schweizerost; man mærker det virkeligt. Jeg skulle måske have købt fransk.

Der er gratis prøvetur hvis man skulle finde til Hull på et tidspunkt, så kan man også lære at skifte gear med den forkerte hånd!

Tuesday
Oct052010

Velkommen Til ... 

Det er på mange måder syptomatisk (og logisk) at jeg rent faktisk har været nødt til at vente til at jeg fik nogenlunde ordentligt internet i min nye lejelighed herovre før der virkelig kom hul igennem. Således er det derfor at dette lille vindue til verden udenfor først er kommet op at køre nu. Det beklager jeg.

Før vi starter bør i vide at dette er de første ord der bliver skrevet på denne hjemmeside på Holberg's tungemål siden jeg startede den tilbage i 2005. For dem der hellere vil læse om internationale finansmarkeder og økonomiske betragtninger (på engelsk) lover jeg at Alpha.Sources snart er oppe i gear igen efter også at have lidt under sin forfatters manglende adgang til WWW.

 

Godt Installeret og Godt Igang

Det vigtigste når man flytter et til et nyt sted for en længere periode er at man bliver godt installeret og man kan næppe få det bedre end jeg har det. Jeg bor således i en lille to-værelses lejelighed som er en gedigen opgradering i forhold til Kong Georgsvej, men det var der jo også brug for. Flytningen gik yderligere med klinisk præcision godt hjulpet af mine fantastiske forældre samt en sejlivet Toyota Sportsvan som transportmiddel. Den lange bon fra Ikea vidner om en noget hård weekend som møbelsnedker, men alt kom op at stå uden problemer.

Jeg bor roligt, tæt på skolen og har kort til alle fornødenheder. Så det kan ikke rigtigt være bedre.

Skolen herovre gik igang i denne uge og de matmatiske formler er allerede begyndt at svømme ned ad væggene, men sådan må det jo være når man vil være akademiker (selvom det, til tider, er pænt sørgeligt at være en del af). Jeg håber på at jeg er bedre forberedt denne gang. Det program jeg læser i økonomi som er en 1 års forsknings uddannelse der leder op til PhDen (i bund og grund giver det lidt ekstra point så man ikke behøver at tage så mange fag når man endeligt bliver optaget som PhD student) og gæt hvor mange vi er? Jep, du gættede det. Jeg er ene mand på skansen og var det ikke for en række PhD studerende som har valgt de samme fag som jeg obligatorisk skal læse så var det ene undervisning til mig. Første forelæsning i mikroøkonomi var vi 6 mand og det er vist nok også maksimum. Yderligere er mit skema sat noget underligt op med mange overlap i fagene og da man bliver noteret for at komme til sine forelæsninger (eller ikke) giver det jo nogle åbenlyse problemer.

Det er en lidt underlig fornemmelse, men jeg tager tingene som de kommer idet jeg ikke rigtigt kan gøre andet.

Ellers er alt godt og selvom brødet er hvidt (og kun hvidt) ... (det er ultra softgains hvis man smører Nutella på!) er det svært ikke at være tilfreds med tilværelsen (indtil videre da).

 

 

Så er der gode handle muligheder tæt på med slagtere og diverse forskellige delikatesse forretninger.

 

BJJ

Til dem hjemme i CSA som velsagtens kan tage spabad efter træning kan jeg kun sige at i skal nyde det. Priser og kvalitet er ikke på samme niveau i England, men jeg har da fundet en klub at slå mine folder i og det jo det vigtigste. Vi har ikke faste lokaler så vi migrerer lidt rundt i byen til forskellige små lokaler hvor der enten er måtter eller hvor man kan lægge en måtte ud. Undervisningen er dog kapabelt varetaget af en brunbæltet brasilianer som gør det godt. Niveauet er pænt og altså, nu har de i hvert fald én lilla bælte i klubben ;). Billeder følger senere ...

 

Barcelona

Sidst, men bestemt ikke mindst nåede jeg også en tur til Barcelona og det var som altid dejligt at møde en masse bekendte og nye mennekser inden for de finere finansielle og journalistiske kredse.

På dette billede er to portefølje managere en hedge fund analytiker, et par økonomer, en økonomisk journalist og en redaktør af et tysk tidskrift som udgives fra Spanien (bare lad være at spørge, jeg forstod det heller ikke). Det var som altid hyggeligt og læg mærke til beklædningen ... 25 grader hver dag!

 

Mange hilsner Claus

 

PS: Næste gang vi ses her har jeg højst sandsynligt opnået det ultimate højdepunkt i den menneskelige tilværelse, nemlig at blive bilejer. Det engelske brugtbil markede (og så i Hull af alle steder!) er fuld af så mange plattenslagere at man skal passe på at man ikke falder i deres guldkæder når man afmarcherer deres forpladser. Men altså, hvor intet vover og alt det der ... Yderligere er prisen på forsikring det eneste der stopper mig fra at købe et eller andet rigtigt stort og vulgært! Tro mig, jeg skal undlade at nævne priser her for at undgå at folk for deres registeringsafgift, eller undskyld, kaffe galt i halsen hjemme i DK.